Programma

Programma

Al in de eerste week van het nieuwe schooljaar 2016-2017 zijn de leerkrachten op de Reuzelaar en de Lindenlommer gestart met muzieklessen uit de nieuwe methode Moet je doen, uit de module Eigenwijs.

 

Vanaf maandag 3 oktober krijgen de muzieklessen in de groepen 4,5 en 6 deels een ander karakter. Om de twee weken gaat de muziekvereniging St. Caecilia de muziekles verzorgen.

 

In de groepen 4 ligt de nadruk op spelen met muziek.

 

In de groepen 5 gaan we een stapje verder: leren van muziek. Alle kinderen krijgen een blokfluit in bruikleen en krijgen blokfluitles. Zo leren zij muziek maken, lezen en luisteren.

 

In de groepen 6 gaan de kinderen zich specialiseren. Zij mogen een muziekinstrument naar keuze leren bespelen. Tevens worden er orkestlessen gegeven.

 

De lessen worden verzorgd door Anne Hoogendijk en Djuri den Tuinder, muziekdocenten.

 

Maar daarmee is de Muziekexpress Hoeven nog niet op het eindstation. De Nieuwe Nobelaer gaat de leerkrachten begeleiden in het geven van muzieklessen uit de nieuwe methode.

 

Er zijn teamtrainingen georganiseerd en voorbeeld lessen binnen de groepen.

 

Daarnaast gaan leerkrachten zich specialiseren in dingen, die zij zelf leuk vinden. Zij kunnen b.v. zang- of danslessen kiezen. Of misschien willen zij een instrument leren bespelen.

 

Op deze manier willen we bereiken, dat kinderen, leerkrachten, ouders en verenigingen elkaar steeds beter op een muzikale manier weten te vinden in de gemeenschap van Hoeven. We krijgen binnen dit project drie jaar de tijd om dit te bereiken. Maar…. Het mag natuurlijk niet bij drie jaar blijven.

 

De Muziekexpress Hoeven rijdt door!!!!